Kthehu pas
05.10.2020

Komunikatë – Vizitë në KEK

Komunikatë

Prishtinë – 05 tetor 2020

Vizitë në KEK

Sot, në një takim pune, Avdi Konjuhi ud. i kryesuesit të Bordit, Ramiz Krasniqi drejtor i KPMM-së si dhe Fatmir Gerguri kryeinspektor i minierave. janë takuar me menaxhmentin e lartë të Korporatës Energjetike të Kosovës z. Luigj Imeri drejtor menaxhues, z. Hanefi Hajdini drejtor ekzekutiv si dhe bashkëpunëtoret e tyre.
Nga menaxhimeti i e KEK-ut u njoftuam  se janë duke punuar ne përpikemëni me projektin dhe licencës por  se është  krijuar një situatë  te  E9B, për shkak të pengesave në shpronësim duke filluar nga data 17.09.2020 dhe që vazhdon edhe sot rrezikon sigurinë e operimit të minierës në çdo aspekt si në realizmin e planit , teknologjisë së planifikuar si dhe sigurinë e minierës.
Po ashtu ishin duke punuar ne  zgjedhjen e kësaj problematike konform ligjeve për ketë natyrë pune  qe janë ne Republikën e Kosovës .
Është realizuar edhe një vizitë në minierat e qymyrit në KEK për tu njoftuar me dinamikën e punëve në miniera dhe ne përgjithësi me aktivitetet qe tani janë duke u zhvilluar.
Menaxhmenti i KPMM-së u zotua se do të përkrah ketë ndërmarrje sikurse edhe në të kaluarën sa i përket pajisjes me licenca dhe ne çdo aspekt të nevojshëm, në përputhje me Ligjin e Minierave dhe Mineraleve.