English Albanian Serbo-Croatian
Vendndodhja Për KPMM Për Kosovën Xehetaria dhe gjeologjia Udhëzues për investitor Shitja e të dhënave GIS Downloads Dyqani i te dhenave
Vendndodhja Paraqitje
Date: 02/20/2017
Paraqitje

Enigma xehetare e njerëzore në Kosovë

Një skulpturë e quajtur mbretëresha në fron e gjetur në gjysmën e dytë të shek. 20 të Ulpianës Ilire në afërsi të Prishtinës, kryeqytetit te Kosovës. Kjo figurë e bërë prej argjilës së pjekur e cila tani është simboli i këtij qyteti. Vjetërsia e sajë është mbi 6000 vjet.
Skultpura enigmatike Hyjnesha n'Fron
Skultpura enigmatike Hyjnesha n'Fron

» Kliko më gjerësisht – PDF-File, 348.8 KBPROJEKTET MADHORE NE KPMM

Mbi formacionet gjeologjike të Kosovës, në vitet e fundit shumë është shkruar dhe diskutuar nga
gjeologë, si atyre vendore, po ashtu, edhe atyre ndërkombëtar. Ekzistojnë mendime të ndryshme për
gjenezën e tyre tektoniken dhe ndërtimit gjeologo-minerare.


» Lexo me shume-kliko – PDF-File, 858.3 KB
© by ICMM 2005
Contact
FAQ
Disclaimer